Fonduri Europene

NOU!  START SI COMERT! Ghiduri finale si datele de lansare!

 

Programul START va fi lansat pe data de 22 iunie 2015, in timp ce programul COMERT, doua saptamani mai tarziu, pe 6 iulie 2015.

Dupa deblocarea diferentei de 50.000.000 lei vor fi demarate procedurile in vederea lansarii programelor ramase.
Programele oferite de MEIMMMA ofera o gama variata de facilitati:


In cadrul programului pentru debutanti in afaceri, cei care doresc infiintarea unui SRL-D sunt scutiti de la plata taxelor de inmatriculare la ONRC si a taxelor de publicare in Monitorul Oficial. Tot in cadrul acestui program se acorda scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata.

Pe langa facilitatile mentinate mai sus, prin programele nationale se acorda Alocatii financiare nerambursabile care difera in intensitate in functie de fiecare program in parte:

 • Program SRLD maxim de 44.821 lei/ beneficiar 50%, iar 50% aport propriu
 • Program START maxim 120.000 lei/ beneficiar 90%, iar 10% aport propriu
 • Program Comert si servicii pe piata 135.000 lei /beneficiar 90%, iar 10% aport propriu
 • Program pentru Dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii 50.000 lei /beneficiar 90%, iar 10% aport propriu


Exista schimbari majore incluse in procedurile programelor pentru 2015. In principal modificarile au vizat o crestere a sumelor acordate beneficiarilor, introducerea ca si cheltuiala eligibila, comisionul de garantare in cazul beneficiarilor care au contractat credit bancar pentru acoperirea aportului propriu.

Una dintre cele mai consistente modificari care va fi aplicata incepand cu acest an este cea aplicata Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri si are in vedere:
largirea sferei contractarii creditului bancar pentru finantare la toate institutiile de credit partenere ai F.N.G.C.I.M.M.;
stabilirea duratei si detalierea inscrierii on-line pentru obtinerea alocatiei financiare nerambursabile;
modalitatea de admitere in Program in ordinea punctajului obtinut la evaluarea planului de afceri;
evaluarea planurilor de afaceri si modificarea criteriilor de evaluare a planului de afaceri;
modificarea etapelor privind contractarea si finantarea planurilor de afaceri.


Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitatea accesului la finantare START; Programul START vizeaza facilitarea accesului la finantare a tinerilor intreprinzatori. Prin acest program sunt acordate alocatii financiare nerambursabile de maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 125.000 lei/beneficiar. 

Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata - COMERT. Programul urmareste: intarirea capacitatii operatorilor economici de promovare a produselor si serviciilor de piata;  precum si dezvoltarea si modernizarea activitatii comerciantilor si prestatorilor de servicii de piata. Prin acest program, beneficiarii eligibili primesc o valoare a alocatiei financiare nerambursabile (AFN) de maximum 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA),  dar nu mai mult de 135.000 lei/beneficiar.

 

Consultanții noștri îți stau la dispoziție pentru noi informații!

 

 

Au fost lansate fondurile europene pentru AGRICULTURA.

4.1 PNDR și 6.1 PNDR Click aici pentru detalii!

 

 

Consultantii nostrii va stau la dispozitie cu informatii diverse privind Fondurile Europene:

 • cum se pot accesa fonduri europene
 • ce domenii beneficiaza de fonduri europene
 • ce conditii trebuiesc indeplinite
 • cine poate beneficia de fonduri europene
 • redactarea proiectului
 • implementarea proiectului
 • decontarea cheltuielilor
 • monitorizarea proiectului
 • alte informatii
Pentru detalii va rugam accesati pagina companiei noastre afiliate Tipique srl, specializata in domeniul fondurilor europene.

 

More in this category: Infiintare firme »

Harta Site